Logo

Thaiforel i folie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fedtfattig for 4

4 foreller (hver på cirka 250 g)
salt
3 gulerødder
1 frisk ingefær
4 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
4 forårsløg
4 spsk olie
2 limefrugter
¼ tsk chilipulver
2 spsk risvin (evt. sherry)
4 spsk sød sojasauce

Skyl forellerne i rindende koldt vand, lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Salt dem let inderst og yderst.
2 Skræl gulerødder, ingefær og hvidløg, skyl bladselleri og forårsløgene og skær tørre og gule steder væk.
Skær grønsagerne i tændstiktynde stave.
Ingefær og hvidløg hakkes fint.
Ovnen forvarmes til 200° (varmluft 180°)
4 store stykker alufolie rives af og lægges på bordet med den skinnende side opad.
Pensl med 1-2 spsk olie
Pres 1 lime.
Resten af olien varmes i en lille gryde.
Chilipulveret røres i og svitses et par sekunder i olien.
Så tilsættes risvin, lime saft og sojasauce, alt piskes godt og tages af komfuret.
Hver forel lægges på et stykke alufolie.
Fisken dryppes med saucen indvendigt og udvendigt.
Grøntsagsstrimler, hvidløget og ingefæren stikkes delvis i forelbugen og resten fordeles om og på fisken.
Fold alufolieet sammen om fisken til små faste pakker.
Stik hul i folien foroven med et lille spid eller en gaffel, så dampen senere kan komme ud.
Læg pakkerne midt i ovnen i 30 minutter.
Åbn forsigtigt for alufolieet, så saften ikke løber ud.
Læg fiskene på tallerkener og dryp med saften.
Lav både af limefrugten og server dem til forellen.
Server med ris, grøn te.
kj pr. portion: 1200

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her