350 g hvedemel
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
80 g margarine
1 dl lunkent vand
50 g gær
1 dl mælk
sødemiddel svarende til 100 g sukker
2 æg
Fyld:
15 g smeltet margarine
2 groftrevne æbler
40 g grofthakkede mandler
Pensling: Sammenpisket æg
Pynt: 10 g mandelflager
Bland hvedemel, kardemomme og salt og smuldr fedtstoffet heri.
Rør lunkent vand og gær sammen og tilsæt det.
Tilsæt mælk, sødemiddel og æg.
Slå dejen godt sammen, den skal være ret blød.
Stilles til hævning i 30 min.
Læg halvdelen af dejen i en smurt springform.
Pensl med smeltet margarine og fordel de groftrevne æbler og hakkede mandler på dejen.
Læg den andel halvdel af dejen over fyldet.
Efterhæves i 15 min.
Pensles med sammenpisket æg og pynt med mandelflager.
Bages ca. 35 min. Ved 210°C.