8-10 salatagurker, ca. 4 kg
3 liter eddike
1-2 fed hvidløg
4 spsk salt
1 ½ kg sukker
1 brev Melatin syltekrydderier
persille
3 tsk Atamonpulver eller 6 tsk flydende Atamon
Salatagurkerne børstes rene, skrælles med kartoffelskrælleren og skæres i 3-4 cm tykke skiver.
Eddiken bringes i kog med et pillet fed hvidløg (en trekant af det sammensatte løg), der derefter fjernes.
Salt og sukker drysses i og koges 5 min. sammen med krydderiposen.
Persillen skylles, tørres og hakkes groft eller klippes i små buketter, der kommes i eddiken sammen med agurkestykkerne.
Det hele koges igennem 2 min. Atamon tilsættes.
Agurkerne og lagen fyldes i en Atamonskyllet krukke.
Et pres lægges øverst og krukken dækkes med et klæde og stilles koldt.
1-2 dage efter fjernes presset. Krukken bindes til.