3 halve grisehoveder
3 løg
stødt allehånde
stødte
nelliker
middelhavssalt
peber
peberkorn
laurbærblade
grøntrester fra køleskabet fx hele løg, porre, en enkelt gulerod
4 blade husblas
Hovederne dækkes med vand og koges op – der skummes godt. Grøntresterne gøres rene, skæres i mindre stykker (kom løgskallerne i også – de giver farve).
Kom 3 spiseskefulde salt, 15 peberkorn, 5 hele allehånde, 2 lauerbærblade og 3 – 4 nelliker ved. Lad det hele koge under låg til kødet er helt mørt ca 2-3 timer.
Lad hovederne blive i vandet til de er lune. Pil kødet af og smuldr det ned i noget af syltevandet – kom eventuelt mere vand i – til en passende konsistens.
Kom yderligere 2 spsk salt, lidt stødt peber, allehånde og nelliker samt lidt sukker i.
Opblød 4 blade husblas i lidt syltevand og kom det ved.
Massen kommes i et antal passende forme og stilles koldt til de er stivnet. Kan med stort held fryses.
Spises med hjemmelavede rødbeder, sennep og lidt eddike.