(4 personer)
750 g ren lammefilet
½ l lammesky tilberedt på lammebenene dagen i forvejen
100 g provencalske oliven i olie
hakket rosmarin, timian, merian og hvidløg efter behag.
1. Lammefilet'en steges på en varm pande med 2 dråber olivenolie,
brunes på alle sider, og steges i ovnen i ca. 6-8 min. ved 225°C.
2. Tages af panden og hviler i 10 min.
Panden koges af med lammeskyen, oliven, og de friskhakkede urter, må højst koge i 2-3 min., da oliven ellers bliver kedelig.
3. Anrettes på varme tallerkener med det rosa stegte lam i tynde skiver og serveres med årstidens grønsager.
Lammeindmad og andre smådele af lammet vil være fortrinlig garniture.
Kartoffelgratin:
Store melede kartofler skrælles og koges til mos, dampes godt af for vand og piskes til en lind masse med salt, peber og kaffefløde, tilsmages med finthakkede porretoppe, fyldes i gratinforme, smøres med gratinmasse bestående af cremefraiche (38%) og fint revet dansk emmenthaler i forhold 3-1.
Bages i varm ovn, til kartoflen får en smuk overflade.
Skal hvile 5 min. før anretning, da den ellers vil være meget varm.