1-1 ½ kg svinekam uden svær med 3 mm spæk og uden ben
150 g bacon i skiver
1 tsk salt
1-1 ½ dl vand
1 kvist timian
Sauce
40 g smør eller margarine
50 g hvedemel
5-6 dl mælk
salt
kulør
½-1 dl piskefløde
1 spsk ribsgelé eller syltede tyttebær
1 tsk Danablu
Varm ovnen op til 230°C.
Skær kødet i skiver uden at skære helt igennem.
Læg ½ skive bacon i hvert snit.
Læg kødet i en lille bradepande og drys salt på.
Sæt stegen i ovnen og brun den i ca. 15 minutter.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog saucen igennem under omrøring.
Smag saucen til med salt og giv den et par dråber kulør.
Hæld saucen over kødet, hæld vand ved og læg en timiankvist i bradepanden.
Dæk fadet med alufolie.
Dæmp varmen til 180°C.
Steg kødet i bradepanden i alt ca. 1 ¼ time.
Tag kødet ud af ovnen.
Lad kødet hvile ca. 20 minutter, før det skæres i skiver.
Si skyen fra kødet ned i en gryde, tilsæt piskefløde og kog saucen igennem.
Smag til med salt, ribsgelé og Danablu.