(fastelavnsboller)
25 g gær
2 ½ dl sødmælk
50 g smør
50 g mandelmel
50 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
450 g hvedemel
1 æg - gem halvdelen til pensling
Fyld:
75 g revet råmarcipan
1 tsk fint revet citronskal
2 ½ dl piskefløde
Smuldr gæren i fad sammen med lidt af mælken.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt resten af mælken og lad blandingen køle lidt af inden gærblandingen røres i.
Bland mandelmel, sukker, kardemomme og hvedemel.
Tilsæt meælkeblandingen sammen med ½ sammenpisket æg.
Ælt dejen sammen og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Form 8 boller og sæt dem på bagepapir på bageplade og lad dem efterhæve 30 minutter.
Bag dem i 15 minutter ved 225°C. Afkøl bollerne.
Skær et firkantet låg af bollerne og grav indmaden ud med en teske. Smuldr indmaden og bland den med grovrevet marcipan og citronskal.
Kom fyldet tilbage i bollerne. Pisk flødeskum og fordel det ovenpå.
Læg "låget" på bollerne igen og drys med flormelis til pynt hen over dem.