Logo

Surstrømning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Materialer
120 liter tønde
60 liter tønde med overtryksventil
Riste
Salt
Salttermometer ( man måler saltgraden og ikke procent)
Termometeret kan købes hos Gävlefisk
2 omrørere
10 liter spand
(60 liter tønden kan købes hos AB Gösta Handel Fiskesalteri i
Örnskoldsvik)
Råvarer
 
Legende (parringstid hvor de er magre) Østersøsild fanget i perioden
20/5-15/6 mellem Härnon og Skags Odde.
Sild fanget på andre tidspunkter af forår/sommer og andre steder, går
også an, men det taler man helst ikke om.
Men magre skal de være.
 
Forsaltning:
Fyld 20 liter + 2,5 liter 24 grader saltlage i 120 liters tønden
Ilæg 40 kg + 5 kg magre sild. (Se nedenfor i tilfælde af flere kilo)
Første dag omrøres hver 3 time og første nat hver 5 time.
Anden dag røres hver 5 time og 2 nat foretages ingenting.
Tag sildene op og lad dem dryppe af.
Mål lagen (Her spiller råvarens kvalitet ind.
Er der 11 grader salt tilbage i lagen, er der 13 grader i fisken, hvilket
er afgørende.
Rens fisken ved at fjerne hoved og tarme, resten af indvolde lader man
normalt sidde.
Derefter laves en ny saltlage på 17 grader.
Denne hældes i tønden med overtryksventil.
Læg de rensede fisk deri.
Tønden skal opbevares ved en temperatur på 15-18ºC.
Efter ca 8 ugers lagring skulle sursilden være færdig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.768 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her