6 personer
4 gulerødder, hakkede
2 pastinakker, hakkede
1 porre, meget finthakket
1,2 l frisk grønsagsfond (se dette)
2 tsk timianblade
salt og peber
timiankviste til pynt
Læg gulerødder og pastinakker i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
Tilsæt lidt vand og dæk fadet med alufolie.
Bag i en forvarmet ovn ved 200ºC i 1 time, eller indtil grønsagerne er meget bløde.
20 minutter før grønsagerne er færdige, kommes den finthakkede porre i en stor gryde sammen med fond og 1 tsk af timianbladene.
Lad blandingen simre under låg i 20 minutter.
Kør de ovnbagte grønsager i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt eventuelt en smule fond.
Kom blandingen over i gryden med fonden og smag til med krydderier.
Tilsæt resten af timianbladene, rør rundt og lad suppen simre i 5 minutter.
Øs suppen op i varme skåle og server pyntet med timiankviste.
kJ 254; protein 2 g; fedt 1 g; kulhydrat 12 g