400-500 g hakket oksekød
25 g smør eller margarine
oksebouillon (1 terning + ½ liter vand)
2 spsk tomatpure (ikke ketchup eller koncentrat)
½ liter mælk
hvedemel eller Maizena til jævning
kulør
salt og peber
krydderi efter smag fx. all-round, grill, hvidløg
spaghetti til 4 pers.
Sæt en gryde vand til kogning til spaghettien.
Kødet steges brunt i en gryde i halvdelen af smørret/margarinen.
Krydderi og tomatpure røres sammen med kødet og bouillonen tilsættes.
Lad det koge op og tilsæt så mælken og resten af smørret/margarinen.
Det hele bringes i kog under omrøring. Jævn retten og tilsæt kulør efter behag.
Smag evt til med krydderier, salt og peber
Lad det småsimre til spaghettien er klar.
Tips: Kom kun lidt jævning i ad gangen og lad det koge op igen - så er det nemmere at få den rette konsistens.
Hvis man godt kan lide tomat kan man erstatte halvdelen af vandet med en dåse flåede/hakkede tomater
Hvis man gerne vil have løg i millionbøffen, skal disse steges gyldenbrune i lidt af fedstoffet INDEN kødet kommes i.