1 ½ spsk sukker
2 ½ spsk rød vineddike
1 ½ dl rødvin
1 dåse flåede drænede tomater (240g)
1 spsk hakket frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
½ stang kanel
1 laurbærblad
¾ kg lammebov i store tern
2 løg i tern (200g)
½ kg perleløg
Varm sukkeret for svag varme i en stor stegegryde. - Rør ikke i det.
Tilsæt vineddike, når sukkeret er smeltet til karamel.
Lad det koge lidt så karamellen opløses i vineddiken.
Tilsæt rødvin, kanel, rosmarin og flåede drænede tomater.
Krydr kødet med salt og peber og kom det i saucen sammen med løg i tern.
Når kødet er mørt, tages det op af saucen og perleløgene kommes i og koger med til saucen er tyknet og løgene er møre.
Vend kødet i og varm igennem.
Smag til med salt og peber og server med brød eller kartoffelmos.