12 tigerrejer uden skal
Salt, peber, basilikum
Olie
Gafler eller 4 små træspid
Røget chilisalsa:
2 store, røde chili
1 spsk eddike
3 spsk jomfruolivenolie
1 tsk stødt spidskommen
Salt, lidt sukker
Saltkogte kartofler:
12 små, nye kartofler
3 spsk groft salt
Vand
Steg tigerrejerne i olie og krydr med salt og peber.
Røget chilisalsa: Rens chilierne for kerner - eller lad dem sidde, så bliver det en "hot" salsa - og stilk og ryg dem i røgpanden som beskrevet i: Sådan ryger man i en pande.
- eller køb en dåse røget chili.
Kør alle ingredienser til puré på blenderen.
Saltkogte kartofler: Skrub kartoflerne, kom dem i en gryde med vand, så det dækker kartoflerne. Tilsæt salt og kog kartoflerne næsten møre (12 minutter).
Bag kartoflerne helt møre ved 175ºC i ovnen.
Anretning: Stik tigerrejer på små spid eller gafler skiftevis med kartoffel og basilikum.
Dryp lidt røget chilisalsa over - og så er der tapas.