En velsmagende og saftig kotelet kræver godt kød og blid stegning. Vore bedstemødre panerede koteletterne inden de blev lagt på panden, det sværger mange til endnu, evt. hvis raspen er iblandet reven ost.
Til 4 personer
4 tykke svinekoteletter
evt. panering af 1 æg og 1 dl rasp
salt og peber
fedtstof til stegning
Tilbehør: Årstidens grønsager
Bank koteletterne med håndroden.
Snit dem i kanten hele vejen rundt, så danner de ikke "skål" under stegningen.
Panering: Vend koteletterne i sammenpisket æg og derefter i rasp, evt. iblandet reven ost.
Krydr koteletterne med salt og kværnet peber.
Hvis koteletterne ikke har panering, sættes de på højkant med fedtbræmmen nedad på en varm pande.
Steg fedtet af til det er gyldent.
Kom fedtstof på panden og lad det blive lysebrunt.
Brun koteletterne på begge sider.
Dæmp varmen og steg dem 4-6 minutter på hver side.
Anret koteletterne på et varmt fad og garner med kogte grønsager.
Tips: Koteletterne kan krydres med paprika, karry, rosmarin, oregano eller andre krydderier og krydderurter.
En grøn salat med kogte, skivede kartofler er godt tilbehør til koteletterne om sommeren.