Logo

Stegte rejer med spirer / wok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 couverter

250 g kinesiske ægnudler
salt
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
50 g soyabønnespirer
Planteolie
16 pillede rejer
2 tsk Maizena
2 ½ dl grønsagsbouillon
¼ tsk sambal oelek
1 tsk sukker
1 spsk citronsaft
2 tsk tomatpure

Kog nudlerne efter pakkens anvisning i rigeligt kogende, saltet vand. Hæld koldt vand over dem og lad dem dryppe af.
Rens forårsløgene, skyl dem og skær dem i ringe. Pil hvidløget. Skyl spirerne og lad dem dryppe af.
Opvarm wokken og hæld 1 spsk olie i. Steg nudlerne sprøde, tag dem op og hold dem varme. Hæld resten af olien i og steg rejerne. Pres hvidløget og lad det stege med.
Tag rejerne op efter ca. 8 minutter og hold også dem varme. Svits nu forårs løgene, tilsæt spirerne og lad dem svitse med i 2 minutter.
Rør Maizena ud i bouillon, sambal oelek, sukker, citronsaft og tomatpure. Hæld det i wokken, bring det i kog og smag til med salt.
Fordel nudlerne i små skåle, anret grønsager og rejer ovenpå og hæld saucen over.

Når reier er helt friske, er de gråblå og skinnende. De bliver først laksefarvede, når de får et opkog, og det har dem, man køber, fået for at de kan holde sig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 485 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her