Til 6 personer
2 ½-3 kg rensede og flåede ål
Til panering:
1 æg
1 dl fin rasp
salt og peber
75-100 g smør
et par citroner
Stuvede kartofler:
2 kg kartofler
3 spsk smør
3 spsk hvedemel
ca. ½ liter mælk og fløde salt og peber
1 bdt purløg
Vælg ål der ikke er alt for store og fede.
Ål i mellem størrelsen smager bedst.
Skyl ålene og tør dem godt.
Skær dem i 5-6 cm lange stykker og vend dem først i sammenpisket æg, derefter i rasp.
Krydr stykkerne med salt og peber.
Steg dem i smør på panden 10-15 minutter.
Sørg for at ålestykkerne steges jævnt på alle sider og at de steges sprøde.
Stuvede kartofler: Kog de skrællede kartofler i letsaltet vand.
Skær dem i mindre stykker.
Smelt smørret og rør det sammen med melet.
Spæd med mælk og fløde.
Kog stuvningen igennem nogle minutter før kartoffelstykkerne blandes i.
Smag til med salt og peber.
Drys stuvningen med rigelig klippet purløg ved serveringen.
Server det smeltede pandesmør til ålene og garner med citronbåde.