1 vildand
4 artiskokbunde
4 blommer
1 dåse kokosmælk
20 g palmesukker
2 spsk Fishsauce
5 limeblade
4 røde chili
5 fed hvidløg
4 st. citrongræs
5 skalotteløg.
Blend løg, hvidløg, citrongræs, skalotter og chili til lind paste og rist det i den indkogte kokosmælk. Det skal skille!
Tilsæt sukker og fishsauce.
Brun anden i olie og steg den i 18 min ved 200°C.
Lad den trække i 15 min.
Artiskokkerne koges i vand med citron i ca. 15 min.
Skær bunden fra og fjern "hårene" og hold dem varme.
Blommerne bages i ovn med lidt sukker i ca 25 min ved 160°C.
Anden deles i to stykker på langs med ben, og deles igen i tre stykker.
Anret artiskok med blomme på og dernæst andestykker, hæld karryen over og pynt
med ristede chips af hvidløg, frisk koriander og thaibasilikum.
Det skal være lidt rustikt.
Afslut med at drysse frisk hakkede hasselnødder over.
Blommerne med artiskokkerne kan med fordel laves i forvejen.
And kan erstattes med andet fjerkræ.