På Bornholm stod sennep altid på spisebordet ved måltiderne, uanset om det var morgenmad, middagsmad eller aftensmad. Der blev spist sennep til alt muligt: På brødet, til kødet og silden.
8 saltsild
Rugmel
Svinefedt
7 dl mælk
2-3 spsk hvedemel
1-2 spsk sennep
Salt, peber og kanel
50 g smør
Tilbehør: Kogte kartofler og syltede rødbeder (af nyere dato)
Sildene udvandes i 1 døgn, renses og udbenes.
De vendes i rugmel, steges i svinefedtet ca. 8 min. på hver side.
Mælken bringes i kog og melet piskes i til en jævning.
Saucen smages til med sennep, salt, peber og kanel.
Til slut røres smørret i saucen, som skal være tyk.
Saltsildene serveres med kogte kartofler og saucen samt evt. rødbeder.
Stegt saltsild blev også ofte serveret i stegefedtet eller med Meldyppe.
Meldyppe til Stegt saltsild:
7 dl mælk
2-3 spsk hvedemel
Salt, peber og kanel
50 g smør
Jævningen smages til med salt, peber og kanel.
Smørret røres i, til det er smeltet.
Lad meldyppen koge op.
Meldyppe serveres varm bl.a. til Stegt saltsild.