Logo

Stegt lammeryg med bagte urter og oliven-lammesky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg lammeryg m. ben
1-2 squash
2 salatløg
2 rød peberfrugt
4 tomater
1-2 fed hvidløg, hakket
½ dl god olievenolie
4 dl lammesky (se nedenunder)
4-6 spsk små, milde sorte oliven (?Nice-oliven?)
Nye kartofler eller nye spidskål

Lammesky:
Afpuds og ben brunes i en gryde sammen med lidt løg, hvidløg, timian og selleri.
Tilsæt lidt rødvin og lad det koge ind.
Kom vand eller kalvefond på, til det dækker.
Kog op, skum og lad det småsimre i et par timer.
Sigt fonden og kog den ind til passende smag og konsistens.

Brun lammeryggen på en pande og læg den på en rist.
Under risten lægges i et fad de groftskårne urter, der er krydret med salt og peber og smurt med hvidløg og olivenolie.
Steg lam og urter sammen 20-25 minutter ved 175ºC.
Kog saucen op, jævn den evt. med lidt Maizena, lun oliven i saucen.
Lad stegen hvile cirka 20 minutter.
Anret urterne i midten, sæt skiver af kød op ad dem og læg saucen omkring.
Serveres med nye kartofler eller nye spidskål.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her