600 g laks i 4 skiver
Olie
Salt
Peber, friskkværnet
500 g grønne peberfrugter grofthakket
100 g løg, finthakket
2 fed knuste hvidløg
2 spsk frisk hakket koriander
5 dl god olivenolie
250 g lange ris
6 dl fiskebouillon
Peberfrugt, løg, hvidløg og koriander kommes i en blender, som kører til alt er fin delt. 1 spsk olie varmes op i en tykbundet gryde og løgblandingen røres i og simrer i 3 minutter under omrøring. Resten af olien opvarmes i en tykbundet pande. Risene kommes i og småsteger under omrøring i 3 - 4 minutter, indtil de er lysebrune.
Løgblanding, suppe, salt og peber hældes i. Risene bringes i kog, tildækkes og simrer i 10 minutter, indtil al suppen er opsuget. Så skrues helt ned for varmen, og risene dampes møre under låg i 30 - 40 minutter. Hvis risene koges tørre, kan der tilsættes lidt mere væde. Smages til med salt og peber. Risen lægges pænt på et varmt serveringsfad.
Olie varmes på en pande og laksen steges gylden og mør ca. 3 - 4 minutter på hver side. Krydres med salt og peber. Lakseskiverne anrettes ovenpå risene. Server straks.