- med purløg og skaldyrslåg (4 personer)
4 havaborrefileter
hvedemel
salt
madolie
evt. lidt olivenolie
Dryp skindsiden af fileterne i hvedemel og salt. Varm olien på en pande og steg først skindsiden, så den bliver sprød. Når kødet er hvidt i kanten, vendes de og steges gyldne på den anden side. Anret på et fad og stænk evt. med olivenolie.
krabbekartoffelmos med purløg:
kartoffelmos af 500 g kartofler af mælk, smør, salt og peber
frisk krabbekød uden skalrester
smør
1 spsk hakket purløg
skaldyrslåg til kartoffelmos:
½ dåse skaldyrssuppe
50 g revet cheddar
1 æggeblomme
lidt citronsaft
1 skvæt god cognac eller brandy
1 tsk engelsk sennep
2 spsk flødeskum
evt. et par dråber olivenolie
Lun krabbekødet i lidt smør i en gryde. Det lune krabbekød tilsættes kartoffelmosen. Purløg vendes i. Hæld kartoffelmosen op i et ovnfast fad.
Kog skaldyrssuppen ind til det halve. Kom cheddaren og æggeblommen i og rør rundt. Saucen må ikke koge nu. Citronsaft og cognac kommes i. Herefter senneppen. Saucen hældes igennem en si. Herefter vendes flødeskummet i, og saucen hældes over kartoffelmosen. Fadet sættes under grillen i ovnen, til overfladen er gylden.
Inden serveringen kan kartoffelmosen stænkes med olivenolie.