Logo

Stegt bov og rib med rødkål og flødesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bov skæres i pæne tykke skiver med en god kniv og derefter gennem benet med en lille kødsav.
Ribben er nemmere at have med at gøre. Der skæres mellem »ribbenene« på langs og hakkes over, så ikke det bli­ver for lange stykker.
Kød­stykkerne krydres med salt og peber, brunes af i smør og sættes over at koge.
Men inden vi kommer vand i og låg på, skæres lidt grønsa­ger.
Vi skal jo have en god sovs.
En lille porre, et par gulerødder, et par løg og persille, til sidst lidt æble eller ribsgele. Nu låg på gryden og alt småkoger.
Kogetid unge dyr: ca. 45 min. Gamle dyr: ca. 75 min.
Eller en anden god regel: Når benene slipper kødet nemt, så er kødet meget mørt.
Hvis der er rigelig med sky, så lad det koge ned.
Det bliver saucen bedre af.
Efter jævning af skyen til­sættes lidt fløde og vi sma­ger til med salt, peber, gele og et par dråber citronsaft.
Hvordan rødkålen skal tilberedes, vil jeg ikke blan­de mig i, men blot minde om følgende: Glem ikke ribssaft i kålen.
Gode sager fra flasker og krukker har god anvendelse her.
Hele tyttebær vendt i honning til halve kogte æbler er veleg­net.
Nu til anretningen for dem, der kan lide at gnave ben.
Bov eller ribben serve­res varme på fad med suk­kerbrunede og hvide kartofler, rødkål, halve æbler med tyttebær og asier, grov boller eller afskå­ret rugbrød.
Til afslutning den varme flødesauce, som er så tyk, at den går med rundt om den melede kartoffel.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.119 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her