4 steaks af rådyrkølle á 150 g
lidt rosmarin
½ dl god olivenolie
1 tsk groftkværnet peber
Sauce:
3 spsk cognac
4 spsk cremefraiche
peber
Pærechutney:
3 pærer
2 spsk brun farin
2 spsk balsamico vineddike eller god rødvinseddike
1 skalotteløg
lidt citron
Bøfferne krydres med rosmarin, hvid peber og olivenolie.
De lægges i et fad og trækker gerne en dags tid eller min 2-3 timer.
Skalotteløg hakkes fint og sauteres i en gryde i lidt olie
(at sautere er at stege ved høj varme, mens man omryster kraftigt).
Tilsæt tern af skrællede pærer og vend det godt rundt i gryden.
Tilsæt farin og sidst balsamico.
Lad denne kompot simre godt igennem, til den begynder at blive fast og smag til med citron, salt og evt. lidt sukker.
Kødet steges på middelvarm pande ca. 3-4 minutter på hver side og
krydres med salt.
Når bøfferne er faste i konsistensen, er de færdige og tages af panden. Lad dem lige trække under et klæde eller alufolie inden servering, mens du tilbereder saucen.
Kog panden af med cognac, pisk cremefraiche i og smag til med salt og
peber. Serveres som sauce til retten.
Chutney af pærer kan serveres dertil kold eller varm og kan evt. laves i
forvejen.