10 personer - Kan ikke anbefales til mere end 20 personer, da der skal snittes mange squash, og mæthedsgraden ikke er stor. Squash kan saltes og dampes i ovn dagen før,
men selve stegningen med fløde bliver lækrest, hvis den finder sted samme dag.
8-10 mellemstore squash
2 dl groft salt friskkværnet peber
lidt reven muskatnød
7 ½ dl piskefløde
Squashene skæres i skiver og kommes i plastposer med groft salt.
Poserne blæses op og rystes, så alle skiverne får lidt salt.
Lægges op i sigter til afdrypning i mindst 1 time.
Skylles og lægges taglagt i to-tre ovnfaste fade.
Stilles i ovnen ved 200º i 20 minutter, så al den ekstra væde fra skylningen damper bort. Hertil kan man gøre dagen før.
Så hældes fløde blandet med peber og muskat over, og fadet stilles tilbage i ovnen ved 180º i ca. 45 minutter.
Fløden bliver lysebrun på overfladen og så inddampet, at man forledes til at tro, at der er både æg og ost i fyldet.