Logo

Sprøde saltstænger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


75 g smør/margarine,
¾ dl vand,
15 g gær,
½ tsk salt,
175 g hvedemel,
groft salt,
evt. kommen.

Smørret/margarinen smeltes, tilsættes vandet og heri udrøres gæren. Så kommer salt og hvedemel til, og dejen æltes godt sammen.
Stilles lunt til hævning ca. ½ time. Slå derefter dejen ned, så luften presses ud, og del den i 18-20 stykker, der trilles i ganske tynde stænger, ca. 15 cm lange.
Stilles på en smurt bageplade, og efterhæver et kvarterstid. Pensles med fløde, drysses ret tæt med groft salt, og måske en smule kommen. Bages ved god varme (225ºC) ca. 12 minutter.
Saltstængerne tages forsigtigt af bagepladen, da de er meget skøre, men er lækre og sprøde. De vil smage herligt til ost, er fine til kuvertbrød og vil især pynte i brødkurven.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her