Server tortillaeme som en let frokost. Frisk artiskok kan naturligvis erstattes af artiskokhjerter fra glas.
4 hvedetortilla
300 g kartofler
1 chorizopølse
6 artiskokker
Citron
4 spsk extra jomfru olivenolie
1 fed hvidløg
1 potte estragon og salt
Artiskokcreme: Skær stilken af artiskokkerne og fjern bladene ind til hjertet.
Kog hjerterne i vand tilsat salt og citron i 20-30 minutter.
Afkøl artiskokkerne og blend dem groft med hvidløg og olivenolie.
Smag til med salt og eventuelt lidt citron.
Kog kartoflerne møre, køl af og skær i skiver.
Skær chorizopølsen i tynde skiver og hak estragonen groft.
Opvarm en pande med olivenolie.
Steg tortillaerne sprøde i den hede olie, smør artiskokcreme på og fordel kartoffel- og pølseskiver på cremen.
Drys til sidst med estragon og server straks.