Logo

Sprængt and - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 4-5 personer

1 and på ca. 3 kg

Saltlage pr. liter vand: 125 g salt + 2 spsk sukker

Til kogning:

2-3 gulerødder

1 persillerod

1 pastinak

1 porre

3-4 persillestilke

2 laurbærblade

10-12 hele peberkorn

Peberrodssauce:

4 spsk smør

3 spsk hvedemel

3 dl suppe

2-3 dl fløde peberrod

salt og kværnet peber

 

Sprængt and kan serveres det meste af året, men efterårs grønsagerne passer så fint til, at den letsaltede and egner sig til sensommer og efterår.

Beregn 3-4 liter saltlage til 1 and.

Saltlage: Bland vand, salt og sukker i en gryde og kog få minutter.

Lad det svale af.

Kom den rensede and i den helt kolde saltlage.

Lad den trække på et koldt sted i 2 døgn.

Skyl anden og kom den i en gryde med vand, der dækker, og bring den langsomt til kogepunktet.

Skum suppen og kom de rensede, delte grønsager i sammen med laurbærblade og hele peberkorn.

Lad anden koge mør i ca. 1 ½ time.

Peberrodssauce: Smelt smørret og rør det sammen med melet.

Spæd med siet suppe og fløde.

Lad saucen koge godt igennem og smag til med friskreven peberrod, salt og peber.

Parter anden og server den på et varmt fad med sæsonens kogte grønsa­ger samt peberrodssauce.

 

Tips: Aspargessauce kan også serveres til.

Godt tilbehør er også Flødepeberrod: Pisk 2 dl fløde til skum. Tilsæt flødeskummet 3-4 tsk citronsaft, 1-2 tsk sukker og friskreven peberrod. Flødepeberroden serveres kold eller frossen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (18 stemmer)
Siden er blevet set 9.666 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1386305-02-2024 22:47:10 Solveig nielsen
Jeg skal servere sprængt and med grøntsager og aspargessovs. Børnene vil nok ikke have det. Så hvad laver jeg til dem i stedet for, som kan bruges til grøntsager, kartofler og sovs. Mvh Solveig Nielsen

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her