Spinat-roulade er den ideelle appetitvækker (se herunder). Den er nem at tilberede og kan sagtens holde sig et par dage. Hvis det er muligt, så kog den friske spinat dagen før, så væskeindholdet holder sig på et minimum. Til denne ret kan man også bruge frossen spinat.
Til rouladen:
500 g kogt, hakket spinat
5 æggeblommer (gem æggehviden)
4 spiseskefulde piskefløde
Friskrevet muskatnød efter behag
Salt og peber efter behag
Til fyldet:
200 g flødeost
200 g cremefraiche
100 g røget laksefilet, hakket
Sort, friskkværnet peber efter behag
Forvarm ovnen på 200ºC.
Smør en mellemstor kasserolle og for den med stegepapir, således at papiret går lidt ud over kanten.
Læg den hakkede, kogte spinat i en skål.
Vær sikker på, der er så lidt væde som muligt.
Bland æggeblommer, piskefløde, muskatnød, salt og peber i spinaten.
Pisk æggehviden ikke for stiv og bland den i spinaten.
Fordel blandingen ligeligt i den forede kasserolle og bag den i ovnen i 15 min.
Rouladen er færdig, når den ikke efterlader et "fingeraftryk" (tryk forsigtigt med en finger på rouladen - hvis den retter sig igen, er den færdig;
hvis din finger efterlader en fordybning så bag rouladen i yderligere 5 min).
Tag kasserollen ud af ovnen og lad rouladen hvile i 5 minutter.
Vend den derefter ud på et stykke alufolie, der er større end rouladen.
Fjern forsigtigt stegepapiret.
Det gør ikke noget, hvis lidt af spinaten hænger ved apiret.
Som fyld: bland flødeosten sammen med cremefraiche og den røgede laks og tilsæt friskkværnet peber.
Mens spinatblandingen stadig er varm så fordelosteblandingen over den.
Rul den forsigtigt sammen i alufolien.
Det gør ikke noget, den går lidt fra hinanden eller noget af fyldet falder ud.
Rouladen skal køle helt af før servering.
Server retten sammen med cremefraiche eller mayonnaise eller en blanding af begge dele.
319 kcal; 13 g protein; 28 g fedt, heraf 16 g mættet; 3 g kulhydrat; 2,5 g fibre; 551 mg natrium; 282 mg kalcium