4 personer:
1 spidskål (500 g)
1 kg (nye) kartofler
1 bdt rucola (50 g)
15 g smør/plantemargarine
2 ½ dl grønsagsbouillon
salt og peber
1 person:
¼ spidskål (125 g)
250 g (nye) kartofler
¼ bdt rucola (15 g)
4 g smør/plantemargarine
¾ dl grønsagsbouillon
salt og peber
Snit spidskålen groft og blancher den hurtigt i kogende, letsaltet vand.
Hæld den i et dørslag.
Skrub eller skrab kartoflerne og skær dem i skiver eller både.
Læg kål og kartofler lagvis i en stor sauterpande (eller gryde) og tilsæt smør/plantemargarine og bouillon.
Damp det mørt under låg - ca. 15 minutter.
Vend friskhakket rucola i, smag til med salt og peber og server straks med godt brød.
Energi pr. portion: 1142 kJ/274 kcal Protein: 12% Fedt: 14,4% Kulhydrat: 73,6%