450 g lammekød i tern
½ dl olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk tørret rosmarin
1 fed knust hvidløg
Pastasalat:
250 g pasta
1 bundt rucolasalat
½ agurk i tynde stave
2 fintsnittede forårsløg
50 g fetaost
1 ½ dl yoghurt naturel
1 fed knust hvidløg
salt
peber
Brød:
15 g gær
1 ½ dl vand
½ tsk sukker
½ tsk salt
½ dl yoghurt naturel
2 fintsnittede soltørrede tomater
10 hakkede sorte oliven uden sten
1 tsk tørret oregano
½ tsk tørret rosmarin
275 g hvedemel
Læg kødet i en marinade bestående af olivenolie, hvidvinseddike, rosmarin og hvidløg. Lød kødet trække mindst en time i køleskabet.
Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ølt dejen godt igennem. Lad dejen hvile tildækket 45 min. Form fire flade boller
og lad dem hvile i ca. 30 min.
Kog pastaen som anvit på emballagen og skyl den godt i koldt vand. Bland pastaen med rucolasalat, agurk og forårsløg. Rør smuldret fetaost, yoghurt og knust hvidløg sammen til en dressing og smag den til med salt og peber.
Pensl brødeme med olie, indstil grillen så afstanden til gløderne er ca. 10 cm og gril brødene 4-5 min. på hver side(hold dem lune mens kødet steges).
Sæt kødet på 4 træspid, indstil grillen så afstanden til gløderne er ca. 5 cm og grill kødet i 3 min. på alle fire sider( 12 min. ialt).
Kom lidt af dressingen hen over salaten lige inden servering og server resten til spiddene sammen med de lune brød.