Kartoffel pandekage:
4 store kartofler
1 gulerod
15 g margarine eller ½ spsk olie
Tomatsalat:
2 tomater
½ lille løg
2-3 stilke persille
Schnitzler:
2 skinkeschnitzler
½ spsk olie
2 tsk timian
Kartoffelpandekage:
Skræl kartoflerne og guleroden.
Riv dem på den grove side af rivejernet.
Tryk så meget væde af med hænderne som du kan og bland strimlerne
godt sammen. Drys ½ tsk salt og 2 knsp. peber på.
Smelt margarinen lysebrun på en pande og tryk kartoffel- og
gulerodsstrimlerne sammen til en stor pandekage.
Dæmp varmen og steg pandekagen ca. 10 minutter.
Find et grydelåg der passer til panden.
Læg det over panden og vend pandekagen her over på.
Brug en grydelap.
Lad pandekagen glide tilbage på panden og steg den 10 minutter på den
anden side.
Du kan skrue lidt op for varmen til sidst, så pandekagen bliver rigtig
sprød.
Tomatsalat:
Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
Pil løget og skær det i små terninger.
Skyl persillen og hak den fint.
Drys hakket løg og persille over tomatskiverne.
Skinkeschnitzler:
Rør olie og timian sammen.
Læg skinkeschnitzlerne på et skærebræt og pensl olien på.
Varm en pande godt op og steg schnitzlerne ca. 1 ½ minut på hver side.
Lad schnitzlerne hvile et par minutter inden du serverer dem.