1 kg små kartofler
2 spsk salt
Kartoflerne flækkes midt over, på langs eller på tværs, sættes i ildfast fad i ovnen på 200°C en god halv time.
Med en teske graves kødet ud af skindet.
Skallerne sættes i ovnen igen, hvor de tørrer en halv times tid.
De skal være godt sprøde i kanterne.
Skindkartoflerne kan dyppes i forskellige dressinger:
Det, du har gravet ud af kartoflerne, kan gemmes i køleskab et par dage.
Når du vil bruge det, kan du lave en gang brasekartofler med bacon, løg eller hvad du nu har.
--
Hytteret
hakkede tomater
lidt HP-sauce
lidt fløde
Ingredienserne røres godt sammen og bruges som dyppelse.
--
En håndfuld modne tomater
lidt olivenolie
en spsk chilisauce
Ingredienserne blendes, smages til med lidt sukker og bruges til kartoflerne.
--
En skrællet agurk
tykmælk
paprika
Agurken blendes og røres op med tykmælk, smages til med paprika og fyldes i kartoffelskindene
--
Mild soyasauce
reven peberrod
lidt citronskal
saft af citron
saft af appelsin
Ingredienserne røres sammen til en marinade, der dryppes over kartoflerne.