20 hele mandler (25 g) til pynt
175 g hvedemel (3 dl)
1 knsp. groft salt
½ tsk bagepulver
½ dl sukker (45 g)
100 g smør
1 dl tykmælk eller piskefløde
Tænd ovnen på 175ºC.
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand på.
Stil dem til side og lav dejen.
Bland hvedemel, salt, bagepulver og sukker i en foodprocessor.
Kom stykker af smør i og tænd på hurtig hastighed.
Hæld tykmælk eller piskefløde i og stop foodprocessoren, så snart dejen er ensartet.
Hvis du ikke har en foodprocessor:
Bland hvedemel, salt, bagepulver og sukker i en skål.
Skær smørret ud i små stykker.
Smuldr det i melblandingen med fingrene, til det ligner revet ost.
Tryk dejen sammen med tykmælk eller piskefløde.
Læg bagepapir på bagepladen.
Kom dejen på bagepapiret og smør det ud i en aflang firkant på ca. 35x15 cm.
Brug en dejskraber eller palet.
Smør dejen lige tyk over det hele.
Hæld vandet fra mandlerne, smut den brune hinde af mellem pegefinger og tommelfinger.
Del mandlerne i halve og tryk dem ned i dejen.
Sæt bagepladen i midten af ovnen.
Bag i cirka 15 minutter, til kagen er lysebrun.
Tag bagepladen ud og skær kagen ud i 8-10 lange stykker på tværs.
Brug grydelapper eller grillhandsker.
Lad kagerne køle af på bagepladen i cirka 10 minutter.