Logo

Sesambagt skærising med peberfrugtkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g skærisingfilet
50 g sesamfrø (sort eller hvid)
æggehvide
3 peberfrugter (rød,gul,og orange)
1 dl hvidvin
1 løg
1 knivspids safran
25 g smør

Peberfrugtkompot:
Start med peberfrugterne: Halvér peberfrugterne og fjern kernerne. Bag dem i ovnen med skindsiden opad ved 200ºC indtil skindet bliver mørkt/sort. Tag dem ud, kom dem i en plastpose og lad dem køle af. Skindet kan herefter nemt fjernes og peberfrugter skæres i mindre stykker.

Skær løget i tern og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt peberfrugterne og kort herefter hvidvinen, safran eller evt. gurkemeje. Lad det koge til halvdelen af væden er væk. Tag det af blusset og rør smørret i til sidst. Smag til med salt og peber.

Skærising:
Vend fileterne i æggehvide og drys med sesamfrø efter behag og krydr med salt og peber. Læg fileterne på en bageplade og bag dem i 5-7 min. ved 190ºC.

Server retten med ovnbagte kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 714 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her