600 g skærisingfilet
50 g sesamfrø (sort eller hvid)
æggehvide
3 peberfrugter (rød,gul,og orange)
1 dl hvidvin
1 løg
1 knivspids safran
25 g smør
Peberfrugtkompot:
Start med peberfrugterne: Halvér peberfrugterne og fjern kernerne. Bag dem i ovnen med skindsiden opad ved 200ºC indtil skindet bliver mørkt/sort. Tag dem ud, kom dem i en plastpose og lad dem køle af. Skindet kan herefter nemt fjernes og peberfrugter skæres i mindre stykker.
Skær løget i tern og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt peberfrugterne og kort herefter hvidvinen, safran eller evt. gurkemeje. Lad det koge til halvdelen af væden er væk. Tag det af blusset og rør smørret i til sidst. Smag til med salt og peber.
Skærising:
Vend fileterne i æggehvide og drys med sesamfrø efter behag og krydr med salt og peber. Læg fileterne på en bageplade og bag dem i 5-7 min. ved 190ºC.
Server retten med ovnbagte kartofler.