4 stk
1 lille flûte
90 g smør
1 løg, finthakket
60 g hvedemel (1 dl)
3 ½ dl mælk
1 dl fløde 13
2 spsk tør hvidvin
200 g pillede, kogte rejer, optøet hvis der bruges frosne
200 g laksesteak, bagt, se nedenfor
2 spsk hakket frisk persille
salt og peber
30 g emmentaler- eller cheddarost, revet
Pynt:
citronskiver
upillede, kogte rejer
persille
Forvarm ovnen til 190°.
Start med at stege laksen (gerne i forvejen):
Læg laksen på et stykke smurt aluminiumsfolie.
Dryp med citronsaft og krydr med salt og peber.
Fold folien sammen om laksen og læg den på en bageplade.
Bag den i 25 minutter ved 190°.
Lad den køle af og fjern derefter skind og ben.
Del laksen i flager og kom den i en skål.
Flæk brødet på den lange led, men uden at skære helt igennem.
Åbn det let og tag krummen ud af begge sider, så skallen bliver tilbage.
Smuldr ca. 45 g af brødet.
Smelt 60 g smør i en gryde, tilsæt løg og svits det i 3 minutter.
Rør melet i og svits det yderligere 1 minut og rør derpå mælken og fløden i, og bring i kog under omrøring.
Lad det simre i 2 minutter.
Tilsæt vin, rejer, laks og persille.
Krydr med salt og peber.
Hæld blandingen i brødet, der lægges på et stykke folie på en bageplade.
Smelt resten af smørret i en pande, tag panden af varmen og tilsæt brødkrummerne. Bland godt og hæld krummerne over fyldet i brødet.
Drys med ost.
Pak folien sammen om brødet, så det øverste stadig er synligt.
Bag brødet i 20-25 minutter ved 190º, til overfladen er gylden.
Pynt med citronskiver, rejer og persille.
Skær brødet i 4 dele og server det rygende varmt.