1 stor kage til 8-10 pers.
Safrandej:
2 ½ dl lunken mælk
25 g tempereret gær
ca. 1 g safran eller 1 tsk gurkemeje
75 g sukker
1 æg
ca. 500 g hvedemel
75 g blød margarine
Pensling: sammenpisket æg
Remonce:
75 g blødt smør
50 g flormelis
50 g smuttede fint hakkede mandler
50 g finthakket sukat eller rosiner.
Udrør gæren i mælken. Tilsæt safran, sukker og æg. Rør ⅓ af melet i og bland den blødgjorte margarine godt ind i dejen.
Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem, til den slipper og er blank og smidig.
Dæk dejen med en omvendt skål og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse ca. 30-45 min.
Rør smør og sukker let og cremet. Bland mandler og sukat i. Slå dejen ned og rul den ud i en stor firkantet plade ca. 25-45 cm.
Smør dejpladen med remonce og drys sukat over. . Rul pladen sammen og skær den i 10-12 lige store stykker.
Smør en stor springform ca. 26 cm i diameter og sæt stykkerne på højkant heri.
Dæk kagen til og efterhæv i ca. 20 min.
Pensl med æg. Bag ved 225º i ca. 20 min. Afkøl på bagerist.
Tips: Smager bedst friskbagt.
Lav dobbelt portion og frys den ene til juledagene. Lunes ved 150º i ca. 10-15 min.