Gaveide til livsnydere
100 g valnødder
150 g mariekiks
350 g friske dadler
100 g smør
2 spsk hørfrø
2 tsk cyclamat
1 spsk revet, ubehandlet appelsinskal
½ tsk kanel
2 spsk malede valnødder
*
A. Hak valnødderne groft. Smuldr kiksene groft.
Udsten dadlerne, fjern skindet og skær frugtkødet i små stykker.
B. Kog smør, hørfrø, sødemiddel, appelsinskal, dadler og kanel under omrøring, indtil det danner en grød.
Tilsæt hakkede valnødder og kiks og lad det hele køle af.
C. Af massen formes en rulle med en diameter på 5 cm.
Tril den i de malede valnødder, rul den ind i folie og stil den i køleskabet i 3 til 4 timer.
Sådan deler man dejen: Læg en sytråd rundt om den bagte kage på midten. Foran krydser man tråden og trækker derefter til.
Per stk. 394/94 kJ/kcal. 1 g protein. 5 g fedt. 11 g kulhydrat. 2 g fibre.