1 rullesteg af bov med svesker, ca. 1 kg
1 spsk Colman’s sennepspulver
1-2 tsk tørret timian
Grøntsager:
400 g pastinak eller persillerødder
400 g rødbeder
1 kg store kartofler
20 g smør
1 citron
1 bdt persille
Sauce:
1 tsk Colman’s sennepspulver
1 tsk tørret timian
evt. bouillon
1 dl fløde 13%
lys saucejævner
Gnid kødet med sennepspulver, timian, salt og peber.
Læg stegen i en sandkageform og hæld 2 ½ dl vand ved.
Sæt den i en kold ovn og tænd på 180ºC.
Lad den stege 1-1 ½ time til kødet er mørt og gennemstegt.
Skræl alle grønsagerne, men hold dem hver for sig.
Skær kartoflerne i både og svits dem et par minutter på panden i halvdelen af smørret.
Krydr med salt og peber.
Læg kartoflerne på bagepapir i ovnen ved siden af kødet i 1 time.
Skær rødderne i stave som pommes frites.
Svits pastinakkerne og derefter rødbederne i resten af smørret.
Krydr hver portion med salt og peber og kom dem i hver sit fad.
Dryp med 1 spsk citronsaft.
Når kødet kommer ud af ovnen, stilles rødderne i ovnen i ca. 25
minutter.
Dæk kødet med alufolie og lad det hvile ca. 20 minutter.
Si skyen og skum den evt. for fedt.
Tilsæt evt. bouillon, hvis der ikke er sky nok til sauce.
Tilsæt sennepspulver, timian og fløde.
Jævn saucen og smag den til.
Fjern snoren fra kødet og skær det i skiver.
Drys hakket persille over grønsagerne.