- rødløg, peberfrugt serveret med ris med porre og anisfløde, smagt til med pernod
2 rosmarin kviste
4 jomfruhummere
4 stk laksefilet ca. 2x2 cm.
1 rødløg (pillet)
1 peberfrugt
1 lidt olie
½ dl jasmin ris
2 dl vand
1 porre
rester af peberfrugt
1 dl fiskefond
½ dl fløde
2 stjerne anis
½ tsk stødt fennikel
½ dl pernod eller ouzo pastis
1 skalotteløg
Ris sættes over i kogende vand med lidt salt - koger ca. 8 minutter.
Grene trækkes af rosmarin-kvistene.
Halen trækkes af jomfruhummerne, og halen befries for skal.
Rødløg skæres i bådformede trekanter.
Peberfrugten skæres i trekanter ca. 6 stk
Jomfruhummer, laks, rødløg og peberfrugt trækkes skiftevis på spid. Spiddene brunes på opvarmet pande i lidt olie, og lægges derefter på et fad og bages ca. 6 min. i forvarmet ovn ved 180ºC.
Skalotteløg hakkes til saucen og hældes i lille gryde med lidt olie.
Tilsæt fiskefond og lad det hele koge op.
Tilsæt krydderierne og fløde, og lad saucen simre indtil serveringen.
Porre i tynde tunger sauteres på panden.
Tilsættes finthakket peberfrugt-rester.
Ris sigtes for væde og kommes på panden sammen med porre og peberfrugt - sauteres og krydres med salt og peber.
Saucen smages til med salt, peber og pastis.
Anretning:
Ris presses i rund form (cylinder) midt på tallerken.
Spid lægges omkring sammen med lidt sauce.
Pyntes eventuelt med lidt rosmarinkviste/blade.