Disse friterede risotto-krustader er lækre, når de serveres sammen med tomatsauce. Server dem varme som en appetitvækker eller som en kold snack eller på en skovtur. Der skal være 2-3 croquetter pr. person.
Nok til cirka 12 croquetter
3 æg
1 kg kogt, kold risotto (se dette)
3 spiseskefulde majsmel (hvis man vil)
En håndfuld friskhakket persille
Olie til stegningen
Pisk æggene sammen og bland dem i den kolde risotto.
Tilsæt majsmel (den holder riskornene sammen) og den friskhakkede persille. Blandt det godt sammen med en gaffel.
Fordel blandingen i 12 portioner og form dem i 6 cm lange croquetter, ½ cm tykke.
Opvarm olien i en tykbundet kasserolle og læg croquetterne i.
Steg dem i middelvarme i cirka 5 minutter, indtil de er sprøde og brune.
Vend croquetterne forsigtigt og steg den anden side i yderligere 5 minutter. Læg dem på et stykke køkkenrulle, så væden trækker fra, og server dem straks med tomatsauce (se dette) eller ketchup.
Eller lad dem køle af og server dem så som snacks.
224 kcal; 6 g protein; 12 g fedt, heraf 4 g mættet; 21 g kulhydrat; 0,5 g fiber; 227 mg natrium; 69 mg kalcium