Prøv disse små knasende sprøde risotto-pandekager med cremet ostefyld; server dem til saftige, grillstegte fisk og en nem pickles af sennepsfrø, agurk og stærk, sød chilipeber (den smager næsten som marmelade) - og få et raffineret frokost-, middags- eller festmåltid til 4 personer.
1 kg kogt, afkølet risotto. der indeholder mindst 50 g parmesan
(brug safran-, citron- eller alm. risotto kogt af 375 g risottoris)
50 g polenta-hvedemel til panering
4 spsk ekstra-jomfruolivenolie
Grillstegte fisk:
4 fiskefileter uden ben, fx. mulle, snapper. knurhane eller ørred, hver på ca. 125 g
4 fed hvidløg, der er presset til mos
havsalt og friskkværnet sort peber
Chilipickles:
6 spsk riseddike
3 spsk sukker
1 tsk sennepsfrø
1 mellemstærk rød chilipeber uden frø, der er skåret i tynde skiver
100 g agurk (med skræl). der er skåret i tynde skiver på langs
Del den kogte risotto i 8 lige store portioner. Form hver portion til en kugle og pres dem derefter forsigtigt flade til små pandekager med en diameter på ca. 7 ½ cm Vend dem i polenta-melet.
Brug en stor støbejerns-grillpande (eller evt. en teflonpande, eller endnu bedre: en trækulsgrill); forvarm den og pensl den med lidt olie. Læg pandekagerne på panden og steg dem i 7-8 min.; efter 6-7 min. presses de ned mod panden med en paletkniv. Vend dem og steg dem 7-8 min. på den anden side. Hvis der bruges en havegrill, skal den først forvarmes; læg et stykke alufolie på risten og pensl det med halvdelen af olien. Læg pandekagerne ovenpå og stænk dem med resten af olien. Grill dem 7-8 min. på hver side. til de er dejligt sprøde.
Imens gøres fisken klar: Gnid kødsiden af fileterne med hvidløgsmosen. Krydr dem godt med salt og peber. Når pandekagerne er færdige, tages de af panden/grillen, og fileterne steges i 2-2 ½ min. på hver side. idet de presses ned med paletkniven.
(Mulle skal dog kun have 1 ¼-1 ½ min. på hver side).
Hvis der anvendes havegrill, skal fisken grilles, til kødet brækker i flager (2-3 min. på hver side - lidt mindre for mulle).
Rør pickles-ingredienserne sammen i en kasserolle. Bring blandingen i kog, til agurkeskiverne bliver bløde og slappe.
Læg 2 risotto-pandekager på hver tallerken og anret fiskefileterne ovenpå; kom lidt pickles øverst og server retten varm.