1 stort løg
Lidt revet parmesan
1 dåse flåede tomater
300 g hakket oksekød
Lidt madolie
600 g ris
1 pose mozzarella
Hæld olie i en gryde.
Løgene hakkes og steges i gryden. (hæld en smule vand i for at undgå at løgene "brænder").
Kom det hakkede kød i, det svitses videre sammen med løgene.
Når kødet er helt færdigkogt, så tilsættes en dåse flåede tomater (skal blendes først).
Det hele koges sammen.
Så tilsættes ris, salt, og peber efter smag.
Koges videre ved svag varme ca. 15-20 minutter.
Kan også anvendes som forret!
Tips: Hvis der er lidt ris til overs, sættes de i køleskabet, og kan bruges dagen efter til at lave Suppli Romani.
Det er risboller paneret med rasp, og de laves ved at blande ris med ca. 1 æggeblomme pr. 150 g ris, lidt parmesanost, og så rulles de til kugler og paneres i rasp. Prøv evt. med et lille stykke mozzarella i midten af kuglerne. Kuglerne steges i olie, til de er gyldenbrune.
I Italien og Spanien, bruger man ris enten til forret el. hovedret. I Italien kaldes det Risotto, og i Spanien Riso a la banda, el. paella.