(4 personer)
500 g laksefitet med skind
1 l. vand
1 dl salt
3 spsk sukker
1 spsk knust, hvid peber
dildkviste
Kog en lage af vand, salt, sukker og knuste peberkorn.
Lad lagen køle helt af.
Læg laksefileten og dildkvistene i et fad og hæld den kolde lage over. Stil laksen i køleskab i et døgn.
Tag laksen op af lagen og tør den af.
Skær den i tynde skiver med filetkniven.
Server den rimsaltede laks med avocado-sauce.
Avocadosauce:
1 avocado
2 tsk citronsaft
2 dl cremefraiche
4 fint hakkede soltørrede tomater
1 tsk frisk estragon
salt og peber
Halver avocadoen, fjern stenen og tag kødet ud med en ske.
Blend avocadokødet og rør det sammen med citronsaft, salt og peber og estragon.
Mosen hældes i en skål og vendes med creme fraiche.
Rør soltørrede tomater i.
Smag saucen til med salt og peber.
Er man til det helt festlige, kan man udelade creme fraichen og i stedet piske en kvart piskefløde til let skum og vende den i saucen.