Logo

Rimsaltet laks med avocadosauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
500 g laksefitet med skind
1 l. vand
1 dl salt
3 spsk sukker
1 spsk knust, hvid peber
dildkviste
 
Kog en lage af vand, salt, sukker og knuste peberkorn.
Lad lagen køle helt af.
Læg laksefileten og dildkvistene i et fad og hæld den kolde lage over. Stil laksen i køleskab i et døgn.
Tag laksen op af lagen og tør den af.
Skær den i tynde skiver med filetkniven.
Server den rimsaltede laks med avocado-sauce.
 
Avocadosauce:
1 avocado
2 tsk citronsaft
2 dl cremefraiche
4 fint hakkede soltørrede tomater
1 tsk frisk estragon
salt og peber
 
Halver avocadoen, fjern stenen og tag kødet ud med en ske.
Blend avocadokødet og rør det sammen med citronsaft, salt og peber og estragon.
Mosen hældes i en skål og vendes med cre­me fraiche.
Rør soltørrede tomater i.
Smag saucen til med salt og peber.
Er man til det helt festlige, kan man udelade creme fraichen og i stedet piske en kvart piskefløde til let skum og vende den i saucen.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.399 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
26906-10-2011 07:07:11 Mogens Larsen
Er en utrolig god forret, jeg bruger den meget til mine gæster, som er meget glade for denne gode forret.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her