serveret med spæde grønsager og honning-senneps marinade
1 kg nakkefilet
1 gulerod
1/8 selleri
1 laurbærblad
8 peberkorn
1 tsk salt
4-8 skiver parmaskinke
Spæde grønsager:
8 mini gulerødder med top
4 små rødbeder med top
12 grønne asparges
3-4 mini fennikel
4 små majroer med top
12 ærter - helst suger snaps
1 sommeræble
Marinade:
1 ½ spsk akaciehonning
1 ½ spsk grov sennep
2 dl olivenolie
Kødet kommes i gryde og tilsættes ½ l koldt vand, hvorefter det bringes i kog.
Skum af og tilsæt krydderier og grønsager i store tern.
Læg låg på og kog videre i ca. 5 timer ved svag varme.
Lad herefter kødet afkøle i suppen.
Kom kødet i frostplastpose og rul det stramt sammen til en pølse med 5-6 cm i diameter. Opbevares i køleskab ca. et døgn.
Kødet skæres i 4-8 skiver ved servering.
Parmaskinken steges på pande til det sprødt og der lægges et stykke på hver skive kød.
Rødbeder, gulerødder og majroer skrælles og skæres sammen med æble ud i mundrette stykker.
Lægges i iskoldt vand indtil servering
Sennep røres med salt og honning.
Olien røres i, i en tynd stråle. Der tilsmages med salt og peber.
Der kan evt. bruges en blender.
Kødskiverne lægges på bund af grønsager og der tegnes med
marinaden på tallerkenen.
Tilbehør: Ristet rugbrød i tynde skiver