Logo

Røget makrel med vanillesyltede blommer ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

jalapenos med ostecreme og rugbrødsblonder - det er tapas
 
200 g makrel (uden skind og ben)
 
Vanillesyltede blommer:
4 blommer
½ stang vanilje
4 spsk sukker
2 spsk citronsaft
1 tsk reven citronskal
4 spsk vand
 
Ostefyldte jalapenos:
4 jalapenos
4 spsk flødeost
1 skive lyst hvedebrød
1 tsk paprika
Salt, peber
 
Rugbrødsblonder:
8 ultratynde skiver rugbrød
 
Skær makrellen i 4 kvadrater a ca. 3x3 cm.
Salt fiskestykkerne og lad dem trække i ca. ½ time.
Stil på køl i 1 time og ryg dem i røgpanden som beskrevet i: Sådan ryger man i en pande.
 
Vanillesyltede blommer: Kog vand, sukker og citronsaft sammen med vanilje.
Læg blommerne i og lad simre, til de er møre.
Tag blommerne op, kag lagen ind og hæld den tilbage over blommerne.
Tilbered evt. en større portion, der kan opbevares på sylteglas.
 
Ostefyldte jalapenos: Flæk chilifrugterne og fjern kernerne - eller lad dem sidde og gør det "hot".
Kog chilifrugterne op i 3 hold vand.
Bland flødeosten med brødkrummer og paprika.
Smag til med salt og peber.
Fyld jalapenos med osten og bag dem 10 minutter ved 180°.
 
Rugbrødsblonder: Læg rugbrødsskiverne over en trægrydeske og bag dem i ovnen ved 50° i en 20 minutters tid. lad køle af, og de bliver helt sprøde.
 
Anretning: Læg et stykke røget makrel på tallerkenen med en vaniljesyltet blomme på og sæt en ostefyldt Jalapenos på skrå.
Pynt med et par rugbrødsblonder.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 876 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her