jalapenos med ostecreme og rugbrødsblonder - det er tapas
200 g makrel (uden skind og ben)
Vanillesyltede blommer:
4 blommer
½ stang vanilje
4 spsk sukker
2 spsk citronsaft
1 tsk reven citronskal
4 spsk vand
Ostefyldte jalapenos:
4 jalapenos
4 spsk flødeost
1 skive lyst hvedebrød
1 tsk paprika
Salt, peber
Rugbrødsblonder:
8 ultratynde skiver rugbrød
Skær makrellen i 4 kvadrater a ca. 3x3 cm.
Salt fiskestykkerne og lad dem trække i ca. ½ time.
Stil på køl i 1 time og ryg dem i røgpanden som beskrevet i: Sådan ryger man i en pande.
Vanillesyltede blommer: Kog vand, sukker og citronsaft sammen med vanilje.
Læg blommerne i og lad simre, til de er møre.
Tag blommerne op, kag lagen ind og hæld den tilbage over blommerne.
Tilbered evt. en større portion, der kan opbevares på sylteglas.
Ostefyldte jalapenos: Flæk chilifrugterne og fjern kernerne - eller lad dem sidde og gør det "hot".
Kog chilifrugterne op i 3 hold vand.
Bland flødeosten med brødkrummer og paprika.
Smag til med salt og peber.
Fyld jalapenos med osten og bag dem 10 minutter ved 180°.
Rugbrødsblonder: Læg rugbrødsskiverne over en trægrydeske og bag dem i ovnen ved 50° i en 20 minutters tid. lad køle af, og de bliver helt sprøde.
Anretning: Læg et stykke røget makrel på tallerkenen med en vaniljesyltet blomme på og sæt en ostefyldt Jalapenos på skrå.
Pynt med et par rugbrødsblonder.