Logo

Røget ål og røræg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ skive rugbrød med smør
2 skiver røget ål
2 spsk røræg
1 tsk fintskåret purløg
1 tomattop

Skær toppen af en tomat og skær denne i strimler.
Læg 2 stykker røget ål på rugbrødet og læg røræg i midten, så man ikke kan se brødet.
Drys purløg på røræggen og pynt med 2 tomatstrimler, så de står op i midten.

Røræg:
4 æg
2 spsk vand eller mælk
salt, peber
½ spsk smør

Slå æggene ud i en skål, tilsæt vand eller mælk, salt og peber.
Kom smørret på en tefalpande, så hænger æggene ikke i.
Brug evt. en dej skraber til at røre æggene rundt på panden.
Pas på, at røræggen ikke bliver brun!
Når al væde er væk, er røræggen færdige.

Rensning af røget ål:
Ålen skæres fra hoved mod hale langs rygsøjlen, så man far 2 fileter.
Kanten på begge sider skæres af fileten (så lidt som muligt).
Læg fileterne med skindsiden nedad.
Med knivens sløve side føres spidsen ind mellem haleskindet og kødet, og kniven trækkes igennem fileten.
Skær ålen ud i stykker, der passer til rugbrødets længde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.799 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her