1 løg
4 fed hvidløg
500 g grønne bønner
1 rød og 1 grøn peberfrugt
1 bdt suppeurter
4 spsk olivenolie
100 g majsgryn
¾ l usaltet urtebouillon
1-2 tsk havsalt
2 tsk friskhakket timian
1 tsk edelsüss paprika
1 knsp friskkværnet sort peber
400 g tomater
1 tsk friskhakket basilikum
1 spsk friskhakket persille
1 nip cayennepeber
Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
Bønnerne skylles, afpudses og skæres i mindre stykker.
Peberfrugterne skylles, tørres, halveres, befries for ribber, kerne og frøstol og skæres i fine strimler.
Suppeurterne renses, skylles og skæres i terninger.
Olien varmes i en stegegryde, løg og hvidløg svitses gennemsigtigt, de klargjorte grønsager tilsættes og svitses med under omrøring i 1 minut.
Majsgrynene drysses i og svitses ligeledes med i 1 minut.
Bouillon og krydderier røres i, og alt koges sagte og under låg i 25 minutter. Tomaterne overhældes med kogende vand, flås og skæres i store terninger.
Når kogetiden er omme, tages gryden af blusset, og tomater og krydderurter vendes i.
Retten smages til med cayennepeber.
1 portion: ca. 1100kJ/260 kcal, 9 g protein, 9 g fedt, 34 g kulhydrat