Opskriften bliver endnu nemmere, hvis du parterer poussinerne i halve eller kvarter (kylling i 8 dele) inden stegningen og lægger stykkerne med skindsiden opad over fyld og grønt.
3 poussiner (mini kyllinger) eller 1 stor kylling
ca. 800 g knoldselleri
100 g hasselnødder
2 store håndfulde hakket persille
75 g tørrede tranebær (eller anden tørret frugt)
1 helt hvidløg
ca. 3 dl hvidvin
salt og peber
Vask kyllingerne indeni og udenpå, fjern evt. snor.
Skær gump (ende) og evt. løs halshud væk.
Skær skrællen af sellerien, skyl grundigt, og skær den i grove stykker.
Hak chilien fint uden kerner og hvide membraner.
Hak persille og nødder groft.
Bland persille, halvdelen af tranebærrene og nødder, fyld det i kyllingerne.
Skyl hvidløget, og halver det på tværs af feddene.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir.
Læg hvidløg med snitfladen nedad, selleri, resten af tranebærrene og chilien i bradepanden.
Hæld hvidvin over, og drys med salt.
Læg fuglene over, og drys med salt og peber.
Bag i ovnen i ca. 1 time ved 200°, til fuglene er gyldne og kødet gennemstegt (der kommer klar, ikke lyserød, kødsaft ud, når du stikker med en kødnål/gaffel ved låret).
Server med ris, bulgur eller brød og evt. grøn salat.
De bløde hvidløgsfed spises til.