Poulet aux pignons (4)
1 poulard på cirka 1,5 kg
1 citron
4-6 spsk friske, hakkede urter,
såsom timian, merian, sar
olivenolie
salt og friskkværnet peber
4-6 spsk pinjekerner
vin
friskhakket kørvel til pynt
Forvarm ovnen til 200ºC. Tør poularden indvendig med en let fugtig klud. Prop de to halve citroner ind i dyrets krophule sammen med 2 spsk hakkede krydderurter. Pensl poularden med olivenolie, drys peber og resten af krydderurterne, bortset fra kørvel, over, og steg den i l time og 20 minutter med brystsiden nedad, derpå 20 minutter med brystsiden opad, idet den dryppes jævnligt efter de første 20 min. Læg poularden på et varmt serveringsfad, og kom pinjekernerne på bradepanden. Skru op for varmen, og skrab panden grundigt med en træspatel, til nødderne er brunristede. Man kan eventuelt hælde et glas ved af den vin, man drikker til retten, hvorpå pinjekerner og pandeafkog øses over poularden. Pynt med kørvel, og server.