500 g grofthakket flæske- og kalvekød
1 æg
4 spsk reven parmesan
1 spsk reven citronskal
2 spsk hakkede basilikumblade
hvedemel
smør og olie til stegning
salt og friskkværnet peber
Stegte gulerødder:
½ kg gulerødder
2-3 fed snittede hvidløg
25 g smør
3 spsk olivenolie
citronsaft
hakket persille
Rør kødet med de øvrige ingredienser til en rimelig fast fars.
Del og form den til ca. 15 kugler, der trykkes flade.
Lav en fordybning i hver med tommelfingeren, vend polpettinerne ganske let i hvedemel og steg dem gyldne i smør og olivenolie på panden, 2-3 minutter på hver side. Snit gulerødderne groft og lad dem snurre sprødmøre med hvidløget i smør og olivenolie i en gryde under låg.
Smag til med citronsaft, salt, friskkværnet peber samt persille og server dem til kødet.