Her kan børn være med i tilberedningen, og de vil elske tomatsaucen, som de soltørrede tomater får til at smage sødt.
250 gr. Polenta-pulver
100 gr. smør, skåret i små stykker
200 gr. friskrevet parmesanost
Havsalt og friskkværnet peber
Tomatsauce:
1 stk finthakket rødløg
400 gr. hakkede tomater
½ dl hakket basilikum
4-5 hakkede, soltørrede tomater
Balsamico-eddike
Havsalt og friskkværnet peber
12 små træpinde
Hæld polenta-pulveret i l liter kogende vand, tilsæt salt og peber og rør forsigtigt, mens det koger for svag varme i ca. 15 minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt smør og parmesanost.
Smag til med salt og peber og hæld det hele i en flad skål, som sættes til afkøling i køleskabet i ca. 5 minutter.
Kom lidt olie i en gryde, rist løget let heri.
Tilsæt de hakkede tomater, basilikum og de soltørrede tomater.
Lad det hele simre i et par minutter og smag til med salt og peber.
Tag den afkølede polenta ud af køleskabet og skær den i fingertykke skiver, som sættes på træpindene og brunes på alle sider på en varm pande.
Server derefter skiverne med den søde tomatsauce.